Up ] [ Ombygning ] Schaeferhund ]

 

Foto Gallery 1
Foto Gallery 2
Foto Gallery 3
Foto Gallery 4

Homepage bagground ny1-i.jpg (9183 bytes)

Ombygning af vores gamle bondehus

Homepage bagground ny1-i.jpg (9183 bytes)

 

Hvorfor gå igang med en så stor ombygning:

For 12 år købte vi en gammelt nedlagt landbrugs ejendom i bindingsværk, som for nogle af bygningernes vedkommende sandsynligvis kan dateres tilbage til første halvdel af 1800 tallet. I den periode vi har boet i huset,  har vi om vinteren ofte følt, at der var meget fodkulde samt at nogle af rummene ikke var særligt praktisk indrettet, f.eks. blev man nødt til at gå gennem et værelse for at komme ind i et andet, samt stuen var indrettet som 2 smalle rum der var parrelt forskudte for hinanden.  

Tegning for i.jpg (10438 bytes)

Tegning eft i.jpg (8752 bytes) Vores første overvejelser var 'bare' at rive soveværelset ned og udvide beboelsen på første sal. Efter nogen overvejelse og opbygning af en kulisse med nogle brædder og lidt stof blev denne tanke forkastet.  Det blev simplethen for småt samtidig med at det ikke løste vores problem med fodkulde..

I stedet valgte vi at inddrage noget af værkstedet til beboelse, på denne måde kunne vi dels få isoleret og få lagt varme i gulvet, samtidig med at vi kunne bygge værelserne op helt fra grunden. Så nu får vi et moderne hus indvendigt, samtidig med at vi bevare de romantiske bindingsværk på ydersiden.

For at kunne gennemføre disse ændringer skulle alle gamle vægge ned ( også de bærende ) og der skulle graves ud i ca. 45 cm, dybde i hele beboelsen. Så vi allierede os med den lokale tømmermester som påtog sig ansvaret for hele entreprisen, herunder kontakt til underlevrandører til udgravnning, støbning af gulv, VVS til gulvvarme, og bygningsingeniør til beregning af foranstaltninger dels under ombygningen og dels hvordan de bærende dele skulle være efter fores ændinger.  Der var mange bjælker som kom til at hænge frit i husets fulde bredde, i modsætning til tidligere, hvor alle bjælker var understøttet.